:)
Forum Akordeonistów Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
najlepsze sposoby na kaca...
Autor Wiadomość
aras_ak 
Klub Forumowicza

Wysłany: Czw 16 Lip, 2009   

a ja mam własnie dziwną przypadłość. jak nie pomieszam wódki z piwem to mnie na drugi dzień suszy, jak pomieszam jestem normalny :d

pani olga 
Klub Forumowicza

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: Czw 16 Lip, 2009   

ja też jak mieszam to jest ok

z tym zagryzaniem to w moim przypadku się sprawdza, jak zagryzam to czuję się ok i przepraszam bardzo to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę, a jak popiję to czuję cały czas tą wódkę i każda następna kolejka coraz ciężej wchodzi i nie mogę zbyt dużo wypić, żeby własnie nie zwracać

popijanie herbatą to nie wiem, czy najlepszy pomysł, może i nastepnego dnia sie czuje człowiek ok, ale źle się pije, bez przyjemności w każdym razie

Telemah 
Klub Forumowicza
JA

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: Nie 19 Lip, 2009   

Coś widzę słaby odzew jest :D A tu se czytam o jakimś mieszaniu i w ogóle.Moim zdaniem najlepszy jest dobrze przepędzony bimberek :mrgreen: na wschodzie tradycyjnie z samego rana dla lepszego krążenia wypija się szklaneczkę :cool: dlatego tam ludzie tacy zdrowi są jak niedźwiedzie :smile:

aras_ak 
Klub Forumowicza

Wysłany: Pon 20 Lip, 2009   

taaaa.... zdrowi.... wątpie, ze alkohol jest zdrowy. to jest tylko taki mit. te szklaneczki i wina na sen, wszystko pozory.

miras 
Główny Administrator Portalu

Wysłany: Pon 20 Lip, 2009   

Arek uwierz ze najwieksze chlory zyja najdluzej, ajak odstawia fklaszke to wtedy zaczynaja sie problemy.

aras_ak 
Klub Forumowicza

Wysłany: Wto 21 Lip, 2009   

hehe nio troche to paradoks straszny dla mnie... :P ale to chyba takie konserwy kurna :D wszystko im pływa w srodu, w alkoholu i dlatego nie rdzewieje:P

pani olga 
Klub Forumowicza

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 2/3/5

raczej jest to kwestia przyzywczajenia organizmu - nie ma jednej recepty, ze kazdy tak samo reaguje, akzyd powinien jesc to samo itp
moj dziadek np. palil 60 lat, od 7. roku zycia, potem rzucil, dzisiaj ma 77 lat bodajze, albo 76 i jest najzdrowszy w calej rodzinie, w dodatku odzywia sie tez strasznie, bo nie je sniadan i przez caly dzien prawie nic (warzyw tez malo jada) a dopiero przed snem opycha sie boczkiem - wiec nie dosc ze tlusto top jeszcze monotonnie, a nigdy go chorego nie widzialam

wszystko jest zdrowe w odpowiednich ilosciach (dostosowanych do kazdego z osobna, a nie w takich, jak napisali w "przyjaciolce") tak jak wszystko jest niezdrowe w zbyt wielkich ilosciach

Telemah 
Klub Forumowicza
JA

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Odżywiać się trzeba dobrze a jak już pić to nie byle co - polecam własną chałupniczą produkcję :mrgreen:

Ps.Mój sąsiad z naprzeciwka pije non stop już ze 14 lat i jeszcze ani razu od tego czasu nie widziałem go trzeźwego - na zdrowie nie narzeka ni nic mu nie jest

Admin 
Honorowy Administrator

Telemah napisał/a:
Odżywiać się trzeba dobrze a jak już pić to nie byle co - polecam własną chałupniczą produkcję :mrgreen:

Ps.Mój sąsiad z naprzeciwka pije non stop już ze 14 lat i jeszcze ani razu od tego czasu nie widziałem go trzeźwego - na zdrowie nie narzeka ni nic mu nie jest

U mnie na osiedlu jest taki pijaczek, nawet w rozmowie przyjemny facet, chla jak najęty. Ma padaczkę poalkoholową, krwiaka mózgu, jest po paru operacjach na głowie. Za każdym razem ucieka ze szpitala po operacji albo po ataku, raz nawet z rozwarstwionymi powłokami skóry głowy go widziałem i w piżamie. Coś okropnego, jednak jak zbadasz mu testy wątrobowe, żołądek, jelita- MA LEPSZE WYNIKI NIŻ 20-LATEK. Coś nieprawdopodobnego. Pije już z 20 lat. A widziałem jego wyniki testów wątrobowych to nie wierzyłem, że to jego.

Odnośnie kaca- dużo pić i maślanka, zawsze pomaga można kefir. Zależy od organizmu.

Odpowiedz do tematu