Zmiana czasu na edycję własnego postu |
Autor |
Wiadomość |
maxpel
GOLD USER

|
Wysłany: Wto 26 Mar, 2013 Zmiana czasu na edycję własnego postu
|
|
|
Ogłaszam, że czas w jakim można zmieniać treść własnych postów wynosi tydzień (dokładnie 10080 minut).
Uzasadnione prośby o zmianę po tym czasie będą uwzględniane i dokonywane przez administrację lub moderatorów. |
_________________ Maksymilian Pelczarski |
|
|
|
 |
Ewka84
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 30 Wrz 2011 Posty: 434
|
Wysłany: Czw 07 Lis, 2013
|
|
|
Powstało małe "błędne koło".
Jeżeli post jest starszy, niż tydzień to nie ma możliwości jego edycji, czyli też nie można nic do niego dopisać, a jeżeli dodamy nowy post to jest on automatycznie doklejany do tego starego i mimo, że doklejony tekst jest nowy i tak nie ma możliwości jego edycji.
Przykład z życia. Jakiś czas temu napisałam temat:
Motion Trio & L.U.C w TVP Kultura
Dzisiaj chciałam wyedytować post, aby dodać informację o tym kiedy będzie koncert w TV. Nie miałam możliwości edycji (bo post jest starszy, niż 7 dni). Nowy post dokleiło mi do starego, a nie mam możliwości edycji (chociażby literówki, która powstała w słowie "koncert")
Rozumiem, że ograniczenie czasowe zostało wprowadzone by uniknąć w przyszłości sytuacji takiej jak ta gdy jeden z użytkowników pokasował swoje posty (ze zdjęciami i bazą akordeonów), ale te ograniczenie robi więcej zamieszania, niż dobrego :-( |
|
|
|
 |
maxpel
GOLD USER

|
Wysłany: Pią 08 Lis, 2013
|
|
|
Ewka84, rozumiem. Rozpoczynasz dużo krótkich wątków nawet takich w których prawie nikt nie odpisuje i w Twoim przypadku to może się czasem sprawdzić. Jednak jesteś dopiero drugim przypadkiem od wprowadzenia ograniczenia czasu edycji, więc to żaden kłopot.
Nie widzę jednak problemu z edycją, bo wystarczy przesłać mi dokładny link wskazujący post do edycji oraz treść, którą mam wstawić. |
|
|
|
 |
Ewka84
|
Wysłany: Pią 08 Lis, 2013
|
|
|
No tak tylko to jest dokładanie Ci roboty. Może jeżeli ta blokada ma zostać to warto byłoby wyłączyć te automatyczne doklejanie postów. Wtedy dałoby się normalnie edytować nowy post (przez tydzień). |
|
|
|
 |
maxpel
GOLD USER

|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013
|
|
|
automatyczne dokładanie jest po to aby nie robić podwójnych postów.
Pisz śmiało co zmienić i nie martw się bo takich przypadków jest naprawdę mało.
Przed wysłaniem postu daj sobie zawsze podgląd zanim wyślesz. |
|
|
|
 |
Ewka84
|
Wysłany: Sob 09 Lis, 2013
|
|