:)
Forum Akordeonistów Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
6 Vadera
Autor Wiadomość
Admin 
Honorowy Administrator

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009   6 Vadera

Zna ktoś te ćwiczenia? Uznawane sa za jedne z najlepiej modelujących sylwetkę a w szczególności mięśnie brzucha. I wszystko jest dobrze ale do czasu.... Mam właśnie dwóch pacjentów ( bardziej klientów niż pacjentów), którzy doszli do maksimum, czyli do ostatnich dni, nawet ładnie wyrzeźbiły się mięśnie ale pojawia się trudne pytanie- CO MAM ROBIĆ DALEJ? Aby mięsień mógł się rozwijać, nie tracić ,,na formie" musi być narastające napięcie. Problemem jest, co zrobić by to napięcie zwiększyć, kiedy 6 Vadera opisuje ćwiczenie do pewnego pułapu. Także całe to ćwiczenie nie jest w 100% doskonałe. Tutaj przestroga, dla tych, którzy chca opierać się tylko na tych ćwiczeniach- lepiej miec coś w zapasie bo później pojawi się problem.

miras 
Główny Administrator Portalu

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009   

Ja slyszalem o systemie Weidera. Joe Weider jeden z pionierow kulturystyki.Nie wiem czy Vader to to samo.

Admin 
Honorowy Administrator

tak to to samo

aras_ak 
Klub Forumowicza

ja to kiedyś zrobiłem, cały cykl, daje efekty świetne, ale jak to brzuch wiadomo, trzeba dbać chyba najbardziej ze wszystkich mięsni, bo najszybciej leci... mysle, ze przerwa od 6 i zastąpienie tego różnymi brzuszkami na ławeczce wystarczy spokojnie :)

Admin 
Honorowy Administrator

aras_ak napisał/a:
mysle, ze przerwa od 6 i zastąpienie tego różnymi brzuszkami na ławeczce wystarczy spokojnie

Brzuszki nie ćwiczą mięśni brzucha tak na marginesie :mrgreen:

gizmo666 
Klub Forumowicza
Samaël

Cytat:
brzuszki nie ćwiczą mięśni brzucha tak na marginesie :mrgreen:

nie???!!! :shock:

Thomas Beccham

Admin 
Honorowy Administrator

podczas zwykłych brzuszków mięsnie proste brzucha akurat lipnie pracują, najintensywniej pracują MIĘŚNIE GRZBIETU. Dlatego często po brzuszkach bolą nas plecy. Jeżeli zmieni się technike wykonania zwykłego brzuszka to wówczas można dośc fajnie ćwiczyć mięśnie brzucha- wystarczy przytrzymac napięcie. W przeciwnym razie na zasadzie RAMION DŹWIGNI ćwiczy się głównie mięśnie grzbietu.

Co do samej 6 Vadera dołożenie samych brzuszków nic nie da, nie rozwinie mięśni, tutaj potrzebny raczej trening areobowy i można dorzucić ćwiczenia izometryczne mięśni brzucha.

miras 

Ja cwicze brzuszki w nastepujacy sposub: klade sie na podlodze tak zeby kregoslup byl prosty, pod nogi podkladam cos tak zeby byl kat prosty i jade 4 serie kazda do zmeczenia miesnia w tym 2 serie normalnie a 2 serie brzuszki skosne.Jestem zadowolony z efektow:D

gizmo666 
Klub Forumowicza
Samaël

toteż tak w telewizji wypadasz seksownie tak że Chylińska za tobą leci XD

mi tam karate wystarcza - kapitalne ćwiczenia na wszystko co się da :) - brat zaczął chodzić i w koncu przyznał mi racje ;)

Thomas Beccham

Lotos 
Accordion4Life

karate? ależ ty japoniec naprawde ;)
karate to japonska sztuka walki czy nie? :razz:

ja sie spotkalem w szkole z nazwiskiem Veider ;) i czy to somo co Weider i Vader? Combo nazwisko.

P.E.T.R.O.V.
[Usunięty]

VADER to sie po "Litany" skończył jak dla mnie :wink:

aras_ak 
Klub Forumowicza

Wysłany: Śro 23 Gru, 2009   

Admin napisał/a:
Brzuszki nie ćwiczą mięśni brzucha tak na marginesie

no chyba jednak coś dawac musza skoro od takiego czasu sie je wykonbuje i tyle osób je robi. poza tym jak ktoś wie jak robic to efekt widac. ja zawsze potem jeszcze dokładałem jakiś cięzar sobie. a plecy, nie odczuwałem :)

Admin 
Honorowy Administrator

dają owszem ale przy dobrze ustabilizowanych nogach i dobrze ułożonym środku ciężkości i przytrzymaniu izometrycznym. Brzuszki nic nie dadza jak będziesz je robił na skulonego. Jeżeli lekko odchylisz się do tyłu wówczas ćwiczysz brzuch, jak się skulisz i przesuniesz środek ciężkości do przodu wyłączasz mięśnie brzucha na poczet mięśni grzbietu, to się nazywa mechanizm PUTTIEGO jakby ktoś chciał wiedziec- sprawdzone i zbadane. wAŻNE JEST TEŻ PRZYTRZYMANIE, CZYLI NIE MACHANIE BRZUSZKÓW BYLE SZYBKO TYLKO PRZYTRZYMANIE W NAPIĘCIU- WÓWCZAS ĆWICZYSZ MIĘSIEŃ.

miras 

i wystarcza lekkie zgiecia zeby nie nadwyrezac kregoslupa za bardzo.

P.E.T.R.O.V.
[Usunięty]

Ilu ludzi tyle opinii. Ja słyszałem niedawno właśnie że cała ta 6 Wjadera to jeden wielki shit co na jedno pomaga a na drugie szkodzi. Chromole wszystkie 6, 8, jakieś tam fitnessy, lepiej się za sport jakiś fajny wziąć, nie, brat? :wink:

Odpowiedz do tematu