Czy siłka mooże być? |
Autor |
Wiadomość |
Telemah
Klub Forumowicza JA

|
Wysłany: Pon 22 Cze, 2009
|
|
|
Widzisz Gizmo - Olga mnie też nie chce a żaden ze mnie żeluś czy metal
Taki już nasz los jest - baby mają na nas cytuję "wytargane " |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
Wysłany: Pon 22 Cze, 2009
|
|
|
dobra, już koniec... pobawiliśmy sie, dostaliśmy kosza, jesteśmy "załamani" pożalimy sie na pw
a wracająć: sila musi być, bo jak motoryka występuje taka jak u solotarieva to sie daleko nie ujedzie... ja ledwo wyrabiam z jego utworami i nie moge sie doczekać własnego akordeonu z miękko chodzacymi basami |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
michau
Klub Forumowicza master of accordion

|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009
|
|
|
gizmo666 napisał/a: | dobra, już koniec... pobawiliśmy sie, dostaliśmy kosza, jesteśmy "załamani" pożalimy sie na pw
a wracająć: sila musi być, bo jak motoryka występuje taka jak u solotarieva to sie daleko nie ujedzie... ja ledwo wyrabiam z jego utworami i nie moge sie doczekać własnego akordeonu z miękko chodzacymi basami |
Piotruś na bułgarze nie daje pograć? |
_________________ Welcome to hell......
Here's your accordion.
|
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009
|
|
|
no nie daje, i musze sam brać ale jeszcze rok sie pomęcze na "czołgach" i piginiaka kupuje |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
drewpol

|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2009
|
|
|
Byłem kilka razy na siłce i niestety w moim przypadku odczuwam różnicę w grze. Po prostu nie daje rady zagrać bardzo szybkich kawałków. Miałem taki kawałek, same szesnastki + do tego dołożona seksta jako melodia + tempo 160. Dawałem radę spokojnie, poszedłem na siłkę kilka razy i zaczęła się kaszana. Zrezygnowałem i znów jest dobrze ;P Niestety coś kosztem czegoś. |
|
|
|
 |
miras
Główny Administrator Portalu

|
|
|
|
Zalezy jak cwiczyles na tej silce,czy robiles dobra zozgrzewke,przede wszystkim dloni i nadgrarstka i jak cwiczyles. Jesli nieprawidlowo to takie efekty byly. |
|
|
|
 |
drewpol

|
|
|
|
Możliwe, nie zwróciłem na to uwagi, jednak siłka to nie dla mnie. |
|
|
|
 |
miras

|
|
|
|
bez dobrej rozgrzewki mozna przetrenowac dlon co powoduje drzenie miesni dloni a wtedy wiadomo nie idzie nic zagrac.Dlatego silowni jak najbardziej ale z pomyslunkiem. |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2009
|
|
|
nio taa... zależy też jaki trening sie jedzie, bo tak jak Ty miras dajesz na rzeźbe to rzeczywiście nie powinieneś miec problemów z dłońmy, bo ten nie jest tak obciązajacy jeszcze ale ogólnie, jak sie chodzi i nic nie boli to dobrze, ale jak sie nie chodz ito jeszcze lepiej |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
miras

|
|
|
|
Ja jade na mase tylko wszystko w rzezbe idzie hehe. tak to jest jak sie jest "czystym". |
|
|
|
 |
Telemah
Klub Forumowicza JA

|
|
|
|
A ja nigdy nie mogłem ćwiczyć nóg bo mam b. słabe stawy kolanowe - jeden miałem już mocno uszkodzony z tego samego powodu nie mogę zbyt wiele biegać jedyne ćwiczenie na nogi jakie mogę wykonywać to niezbyt forsowna jazda rowerem |
_________________ Kiedy praży się Paryż gasną perły na wystawach, w płomieniach pękają kasztany hukiem stu tysięcy dział ! |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
Telemah napisał/a: | A ja nigdy nie mogłem ćwiczyć nóg bo mam b. słabe stawy kolanowe - jeden miałem już mocno uszkodzony z tego samego powodu nie mogę zbyt wiele biegać jedyne ćwiczenie na nogi jakie mogę wykonywać to niezbyt forsowna jazda rowerem |
W zależności jaki typ ,,słabych kolan masz", gdyż powszechnie nazywane ,,słabe kolana" to nic innego jak słaba trofika mięśni okolicy stawu kolanowego. Wystarczy odpowiednio wzmocnić mięśnie, odpowiednia dieta bogata w białko, żelazo, magnez i wapń powinna pomóc. Oczywiście nie każdy typ osłabionych kolan jest wskazaniem do wprowadzenia ćwiczeń fizycznych. Ale to to w innym temacie. |
|
|
|
 |
Telemah
Klub Forumowicza JA

|
|
|
|
Napisałem słownictwem potocznym. W jednym z kolan mam dwa więzadła po rekonstrukcji - kiedys miałem mały wypadek.A ogólnie w obydwu mam tendencję do zwyrodnienia chrząstek stawowych oraz słabe więzadła rzepkowe z tendencją do przesuwania się rzepki do góry .Do większego wysiłku - np. dłuuugiej wycieczki rowerowej muszę zakładać lekki stabilizator na jedno z kolan.
Wszystkie niemal moje problemy ze stawami są genetyczne - mój Dziadek ze strony Taty też tak miał |
_________________ Kiedy praży się Paryż gasną perły na wystawach, w płomieniach pękają kasztany hukiem stu tysięcy dział ! |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
Podejrzewam, że miałeś rekonstrukcję ACL lub PCL (więzadła krzyżowego przedniego lub tylnego) oba należą do sekcji WK. Jednak przy rekonstrukcji tych więzadeł zazwyczaj wysiłek fizyczny jest wskazany w celu usprawnienia tak zwanego ,,zespołu zakleszczenia" (tak niektórzy to mówią). OPolega to na tym, żeby zakleszyć kolano w naturalny,m stabilizatorze, czyli aparacie mięśniowym. Usprawnia się wówczas grupę kulszowo goleniową ( mięsień półbłoniasty,półścięgnisty, dwugłowy uda) oraz czworogłowy uda zwłaszcza fazowej głowy czworogłowego- obszerny przyśrodkowy ( głowa przyśrodkowa). Wcześniej robi się lekki stretching przykurczonych mięśni itp ( pisałem na ten temat pracę zaliczeniową hehe). Nie chcę się rozpisywac na ten temat bo to nie forum medyczne, chociaż o mięśniach i o grze na akordeonie mógłbym pisac i pisać.
Co do twoich zwyrodnień polecam ogólnie ruch oczywiście w stabilizatorze. Można pobawić się w fonoforezę czy też inne ultradźwięki i ćwiczenia czynne w odciążeniu. |
|
|
|
 |
Telemah
Klub Forumowicza JA

|
Wysłany: Wto 30 Cze, 2009
|
|
|
Generalnie daje radę ! Najgorsze było pierwsze pół roku po zabiegu - kolano było dziwne miało tendencję do lekkiego przeprostu i bardzo szybko się męczyło.Teraz jest już dobrze tylko jak się pogoda zmienia to czasem ostro łupie ale da się przeżyć. |
|
|
|
 |
|