:)
Forum Akordeonistów Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy siłka mooże być?
Autor Wiadomość
miras 
Główny Administrator Portalu

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010   

hahah no ba profesor rehabilitowany :lol:

drewpol 

Wysłany: Śro 10 Lut, 2010   

Mam takie pytanie. Chcę rozpocząć jakieś ćwiczenia na biceps i triceps i mięśnie ramienia. Chodzi mi tutaj o domowe sposoby, gdyż na siłownie nie mam czasu chodzić. Mam hantle-maksymalne obciażenie to 10kg jednego. Moze mi ktoś poradzić jakie ćwiczenia wykonywać, w jakim cyklu, po ile powtorzeń, jak długo, ile dni, ile dni odpoczywać. Niech wypowiedzą się odoby, które mają jakąś wiedzę na ten temat.

if(user->getName() == "drewpol"){
dawajPunktReputacji("drewpol");}

aras_ak 
Klub Forumowicza

zależy na co chcesz nastawić swój trening, na ogólny rozwój czy może na rzeźbe??
poza tym jak juz sie okreslisz to Ci pomożemy, jest masa ćwiczen na partie, które chcesz trenować. i to nie potrzebujesz do tego nawet żadnego specjalistycznego sprzetu, hantelki i 2 krzesła wystarczą :D no może 3 ;p

drewpol 

rzeźba oczywiście :cool:
PS. została mi jedna działająca hantelka :evil:

if(user->getName() == "drewpol"){
dawajPunktReputacji("drewpol");}

miras 
Główny Administrator Portalu

Na pewno nie polecam cwiczen silowych, gdyz niszcza aparat gry. Najlepsze sa ogolnorozwojowe. Kazdy trening zaczynaj od solidnej rozgrzewki(krecenie nadgarstkami o 360 stopni, tak samo stawy lokciowe-na dloni kladziesz lokiec i ikreciesz nim kilka razy w jedna kilka razy w druga strone i na koniec rozgrzewka stawu barkowego czyli krecenie oburacz do przodu i do tylu) po tym zestawie mozesz sobie machnac z 15 pompek po 2 3 serie. Przechodzac do cwiczen bicepsa: na poczatek maly ciezar 3, 4 kg wystarcza siadasz prosto rece w dol i uginasz rece na przemian ze sztangielkami proponuje w kazdej serii od 10-12 powtorzen, nastepnym cwiczeniem moze byc uginanie sztangielki z oparciem reki(lokcia) o wewnetrzna czesc uda,jeszce innym cwiczeniem jest sciaganie linek na wyciagu,domyslam sie ze nie masz wyciagu wiec mozna to zastapic malymi hantelkami czyli stoisz z rekoma rozlozonymi po bokach(jak bys byl ukzyzowany :mrgreen: ) i uginasz rece jednoczenie i prostujesz, kazde z tych cwiczen w pewnien sposob rozwija inna partie bicepsa, sa jeszcze matody cwicznia nachwytem i uchwytem mlo :mrgreen: kowym ale to jak juz sie wprawisz :wink:

Odpowiedz do tematu