Moje ostatnie nagrania |
Autor |
Wiadomość |
melotone
|
|
|
|
 |
0sa
Moderator Akordeon całe życie me

|
Wysłany: Wto 28 Cze, 2011
|
|
|
Bardzo fajne utworki wstawiłeś. Oby takich więcej:) Pozdrawiam! |
_________________ Z poważaniem 0sa. |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
Wysłany: Wto 28 Cze, 2011
|
|
|
"Ostinato" świetny kawałek, też grałem go niegdyś. uwagi jakie mi w tej chwili do głowy przychodzą:
1. początek grasz ze znanym błędem, który popełniło wydawnictwo - utwór zaczyna się od "d", a nie od "f".
2. tę kantylenową część mógłbyś zagrać trochę bardziej śpiewnie.
3. 0:57-0:59 - mógłbyś bardziej "opierać" się na tych wysokich dźwiękach; ja przede wszystkim bym grał je dłużej.
4. pod koniec szesnastkowych przebiegów wyraźniej bym zrobił crescendo, by lepiej dojść do tej akordowej części.
5. bardzo nieładnie zagrałeś ostatni akord z części akordowej [ten "najostatniejszy" był zdecydowanie ok] - trzeba go miękko skończyć, nie zerwać.
ogólnie jest spoko.
Fuga - jest okej; w oczy rzuciło mi się właściwie tylko to lekkie crescendo na ostatnim akordzie i zerwanie go - zdecydowanie nie można tego robić. najlepiej po prostu puścić akord, bez żadnych "agresywnych" ruchów miechem. |
|
 |
melotone
|
Wysłany: Pią 01 Lip, 2011
|
|
|
Hej, dzięki za uwagi, przyjmuje je jako rzeczy motywujące jeszcze bardziej do działania. Postaram sie dodać "Dark eyes" Frossiniego. Jak oceniacie ogólnie moją grę? Do szkoły muzycznej chodzę 3 rok ale gram 5 lat(samouk). Mam zamiar na Instytucie Muzyki w Rzeszowie przejsć na guziczki, tam ćwiczyć jakieś 3 lata i startować na Akademie Muzyczną. Wiem że mogę porywać się z motyką na słońce, al bardzo się staram, gram około 4-5h dziennie, ćwiczę gamy, pasaże, ćwiczenia na rozruszanie lewej ręki . Jak oceniacie mój "warsztat"( chodzi mi nie tylko o wykonanie tych utworów ale też o aparat gry, ustawnienie rąk itp)?
[ Dodano: Wto 05 Lip, 2011 ]
Obiecałem i dodaję:
http://www.youtube.com/watch?v=oaAlngsscaw |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011
|
|
|
ja osobiście żadnych błędów jeśli chodzi o technikę gry nie zauważyłem. |
|
 |
dzidek65
HELP USER organista

|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 Re: Moje ostatnie nagrania
|
|
|
Mnie podoba się ta fuga. Ciekawe,jak by zabrzmiała na wielkich kościelnych organach? |
_________________ Akordeony są fajne. |
|
|
|
 |
Akordeonistka
AKORDEONISTKA.. ;D

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 09 Cze 2010 Posty: 388
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2011
|
|
|
Myślę, że ta fuga a-moll zabrzmiałaby cudownie na organach kościelnych.
P.s. Jakbym miała możliwość to bym spróbowała zagrać. |
_________________ Muzyka jest językiem Świata, która łączy wszystkich ludzi - moje motto. |
|
|
|
 |
melotone
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011
|
|
|
No ciekawie by zabrzmiała, w dodatku przyjemnie sięją gra bo porostu jest dosyc łatwa ale nieźle skomponowana. Dalej proszę oceny wykonań utworów które dodałem. |
|
|
|
 |
|