problem z graniem.. :D |
Autor |
Wiadomość |
Akordeonistka
AKORDEONISTKA.. ;D

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 09 Cze 2010 Posty: 388
|
Wysłany: Czw 19 Sie, 2010
|
|
|
bardzo dziękuję |
_________________ Muzyka jest językiem Świata, która łączy wszystkich ludzi - moje motto. |
|
|
|
 |
cyista
|
|
|
|
A tak ogólnie to szybko szukaj męża skoro się już sypiesz |
|
|
|
 |
Akordeonistka
AKORDEONISTKA.. ;D

|
|
|
|
hahahahahahaha.
nie żartuj sobie, bo coś stanie się Tobie.
"dziadek się śmiał i to samo miał"
no a poza tym za młoda jestem, haha.
i zdążę się zrehabilitować do "pełnoletności"
|
_________________ Muzyka jest językiem Świata, która łączy wszystkich ludzi - moje motto. |
|
|
|
 |
romek58

|
Wysłany: Pią 20 Sie, 2010
|
|
|
Ilu rozmówców tyle rad a co najgorsze to to że lekarze zalecają cuda na kiju a to i tak nie pomaga. Po pierwsze zrób sobie prześwietlenie kręgosłupa z opisem od porządnego radiologa i wyjaśnią się Twoje bóle. Przechodziłem przez to kilka razy ale dopiero kiedy jeden z lekarzy kazał zrobić prześwietlenie wtedy znalazła się i przyczyna. Później nastawianie kręgów i bóle ustały i wszystko wróciło do normy. |
|
|
|
 |
Akordeonistka
AKORDEONISTKA.. ;D

|
Wysłany: Sob 21 Sie, 2010
|
|
|
dziękuję za odpowiedz. |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010
|
|
|
romek58 napisał/a: | Później nastawianie kręgów i bóle ustały i wszystko wróciło do normy. |
To, że ból dotyczy kręgosłupa można stwierdzić dopiero po przeprowadzeniu odpowiednich testów drażniących i na podstawie RTG, co do nastawiania odcinka szyjnego, gdyż bóle rąk zazwyczaj pochodzą spod splotu barkowego byłbym daleki od tego. Co innego terapia metodą mckenziego i dodatkowo terapia u terapeuty manualnego i tu uwaga CERTYFIKOWANEGO terapeuty manualnego. Fakt, że od kręgosłupa wiele chorób nawet dziwnych powstaje a raczej objawów lecz należy tutaj rozróżniać pewne objawy na rzekomo pochodne kręgosłupa i kojarzyć je z pewnymi urazami danego odcinka. Ale fakt faktem każdy muzyk grający na akordeonie powinien RTG zrobić sobie kręgosłupa. To co romek piszę jest spoko, tylko pod warunkiem odpowiedniej diagnozy i oczywiście nie można tu uogólniać, że problem kręgosłupa dotyczy każdego, problem kręgosłupa, który manifestuje się np w kończynach. Od diagnozy są fizjoterapeuci i lekarze a niekiedy fizjoterapeuci są lepsi w diagnostyce niż lekarz choćby dlatego, że fizjoterapeuta spędza z pacjentem godzinę czasu a lekarz 15 minut. |
|
|
|
 |
|