6 Vadera |
Autor |
Wiadomość |
Admin
Honorowy Administrator

|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 6 Vadera
|
|
|
Zna ktoś te ćwiczenia? Uznawane sa za jedne z najlepiej modelujących sylwetkę a w szczególności mięśnie brzucha. I wszystko jest dobrze ale do czasu.... Mam właśnie dwóch pacjentów ( bardziej klientów niż pacjentów), którzy doszli do maksimum, czyli do ostatnich dni, nawet ładnie wyrzeźbiły się mięśnie ale pojawia się trudne pytanie- CO MAM ROBIĆ DALEJ? Aby mięsień mógł się rozwijać, nie tracić ,,na formie" musi być narastające napięcie. Problemem jest, co zrobić by to napięcie zwiększyć, kiedy 6 Vadera opisuje ćwiczenie do pewnego pułapu. Także całe to ćwiczenie nie jest w 100% doskonałe. Tutaj przestroga, dla tych, którzy chca opierać się tylko na tych ćwiczeniach- lepiej miec coś w zapasie bo później pojawi się problem. |
|
|
|
 |
miras
Główny Administrator Portalu

|
Wysłany: Pon 21 Gru, 2009
|
|
|
Ja slyszalem o systemie Weidera. Joe Weider jeden z pionierow kulturystyki.Nie wiem czy Vader to to samo. |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
tak to to samo |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
|
|
|
ja to kiedyś zrobiłem, cały cykl, daje efekty świetne, ale jak to brzuch wiadomo, trzeba dbać chyba najbardziej ze wszystkich mięsni, bo najszybciej leci... mysle, ze przerwa od 6 i zastąpienie tego różnymi brzuszkami na ławeczce wystarczy spokojnie |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
aras_ak napisał/a: | mysle, ze przerwa od 6 i zastąpienie tego różnymi brzuszkami na ławeczce wystarczy spokojnie |
Brzuszki nie ćwiczą mięśni brzucha tak na marginesie |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
|
|
|
Cytat: | brzuszki nie ćwiczą mięśni brzucha tak na marginesie |
nie???!!! |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
podczas zwykłych brzuszków mięsnie proste brzucha akurat lipnie pracują, najintensywniej pracują MIĘŚNIE GRZBIETU. Dlatego często po brzuszkach bolą nas plecy. Jeżeli zmieni się technike wykonania zwykłego brzuszka to wówczas można dośc fajnie ćwiczyć mięśnie brzucha- wystarczy przytrzymac napięcie. W przeciwnym razie na zasadzie RAMION DŹWIGNI ćwiczy się głównie mięśnie grzbietu.
Co do samej 6 Vadera dołożenie samych brzuszków nic nie da, nie rozwinie mięśni, tutaj potrzebny raczej trening areobowy i można dorzucić ćwiczenia izometryczne mięśni brzucha. |
|
|
|
 |
miras

|
|
|
|
Ja cwicze brzuszki w nastepujacy sposub: klade sie na podlodze tak zeby kregoslup byl prosty, pod nogi podkladam cos tak zeby byl kat prosty i jade 4 serie kazda do zmeczenia miesnia w tym 2 serie normalnie a 2 serie brzuszki skosne.Jestem zadowolony z efektow:D |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
|
|
|
toteż tak w telewizji wypadasz seksownie tak że Chylińska za tobą leci XD
mi tam karate wystarcza - kapitalne ćwiczenia na wszystko co się da - brat zaczął chodzić i w koncu przyznał mi racje |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
Lotos
Accordion4Life

|
|
|
|
karate? ależ ty japoniec naprawde
karate to japonska sztuka walki czy nie?
ja sie spotkalem w szkole z nazwiskiem Veider i czy to somo co Weider i Vader? Combo nazwisko. |
_________________ NIE MA MNIE?
 |
|
|
|
 |
P.E.T.R.O.V. [Usunięty]
|
|
|
|
VADER to sie po "Litany" skończył jak dla mnie |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Śro 23 Gru, 2009
|
|
|
Admin napisał/a: | Brzuszki nie ćwiczą mięśni brzucha tak na marginesie |
no chyba jednak coś dawac musza skoro od takiego czasu sie je wykonbuje i tyle osób je robi. poza tym jak ktoś wie jak robic to efekt widac. ja zawsze potem jeszcze dokładałem jakiś cięzar sobie. a plecy, nie odczuwałem |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
Admin
Honorowy Administrator

|
|
|
|
dają owszem ale przy dobrze ustabilizowanych nogach i dobrze ułożonym środku ciężkości i przytrzymaniu izometrycznym. Brzuszki nic nie dadza jak będziesz je robił na skulonego. Jeżeli lekko odchylisz się do tyłu wówczas ćwiczysz brzuch, jak się skulisz i przesuniesz środek ciężkości do przodu wyłączasz mięśnie brzucha na poczet mięśni grzbietu, to się nazywa mechanizm PUTTIEGO jakby ktoś chciał wiedziec- sprawdzone i zbadane. wAŻNE JEST TEŻ PRZYTRZYMANIE, CZYLI NIE MACHANIE BRZUSZKÓW BYLE SZYBKO TYLKO PRZYTRZYMANIE W NAPIĘCIU- WÓWCZAS ĆWICZYSZ MIĘSIEŃ. |
|
|
|
 |
miras

|
|
|
|
i wystarcza lekkie zgiecia zeby nie nadwyrezac kregoslupa za bardzo. |
|
|
|
 |
P.E.T.R.O.V. [Usunięty]
|
|
|
|
Ilu ludzi tyle opinii. Ja słyszałem niedawno właśnie że cała ta 6 Wjadera to jeden wielki shit co na jedno pomaga a na drugie szkodzi. Chromole wszystkie 6, 8, jakieś tam fitnessy, lepiej się za sport jakiś fajny wziąć, nie, brat? |
|
|
|
 |
|