:)
Forum Akordeonistów Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka słów od administratora...
Autor Wiadomość
miras 
Główny Administrator Portalu

Wysłany: Pon 01 Sie, 2016   Kilka słów od administratora...

Zdecydowałem się założyć ten wątek z racji niektórych opinii, które krążą w światku akordeonistów w Polsce oraz jednego z wpisów użytkownika emgarwo na temat jakoby błędów popełnianych przez administrację.

To, że dzieje się mniej na forum i portalu od dłuższego czasu nie ulega wątpliwości. Jednak radziłbym zastanowić się zanim coś ktoś napisze lub powie. Przez te wszystkie lata, które poświęciliśmy na budowanie tej marki to głównie praca charytatywna, wynikająca z miłości do akordeonu, działanie to można określić mianem "hobbystyczne", a więc w wolnym czasie. Okres mniejszej aktywności ma wiele powodów i są to prywatne i osobiste sprawy administracji.

Co do aktywności samego forum. Od samego początku stawiamy na jakość i profesjonalizm. Osobiście wolę jeden merytoryczny post dziennie niż kilkadziesiąt na bardzo niskim poziomie, ładnie to ujmując. Część forumowiczów została przez to wyrzucona, a część podążając za nimi odeszła sama. Tym samym aktywność forum zmalała, ale to że pisze mniej osób nie znaczy, że nie ma tutaj akordeonistów w ogóle. Niezmiernie cieszy mnie fakt zainteresowania naszą działalnością środowiska profesorskiego, nauczycielskiego oraz zawodowego. Chętnie widzimy u nas każdego czy będzie to zawodowiec, amator, hobbysta, pasjonat, jeśli tylko będzie miał coś wartościowego do wniesienia. Tym, którzy zostali z nami dziękuję. Jakość ponad wszystko:).

Miras

emgarwo 

Wysłany: Nie 11 Wrz, 2016   

Po przeczytaniu powyższej treści pozwalam sobie na kilka refleksji.
Administrowanie Forum w zasadzie nie różni się od administrowania innych działalności. Podjęcie jakiejkolwiek działalności powinno być poprzedzone ustaleniem celu tej działalności. Nie wiem jaki cel mają właściciele tego Forum. Jeżeli w domyśle celem jest uzyskanie jednego wpisu dziennie wymieniane przez Administratora, to ten cel nie jest osiągany, gdyż nawet nie w każdym miesiącu występują wpisy. Administrator wymienia znaczne koszty prowadzenia Forum. To prawda, coś wiem o tych sprawach. Problem jest tym większy, że koszty nie powodują osiągania realizacji konkretnego celu - przynajmniej ja to tak widzę. Tu nie spotykają się forumowicze aby bez swobodnie wymienić swoje poglądy. Dlaczego? Nie sprzyja temu atmosfera tegoż Forum. To Forum nie wykazuje wystarczającej otwartości na użytkowników. Podawane informacje w postaci zarządzeń administracji o wiele gorzej są odbierane niż uwagi administratorów. Pouczanie forumowiczów o konieczności zastanawiania się uprzedniego przed napisaniem treści też nie nadaje luźnej aury. Nie będę więcej wymieniał, bo już na początku działalności tego Forum pisałem o tym. Treść ta gdzieś zaginęła.
Domyślam się, że administratorzy potraktują moją treść konfrontacyjnie, czego mocno żałuję, bo od sposobu traktowanie treści użytkowników zależeć będzie popularność a może i istnienie tego Forum.

Odpowiedz do tematu