Praca fizyczna |
Autor |
Wiadomość |
MrDaniel
|
Wysłany: Pią 24 Sty, 2014 Praca fizyczna
|
|
|
Czy jezeli chce sie grać zawodowo i składac papiery na akademie czy idzie pracowac fizycznie. Mam tu prace fizyczną typu przycinanie liści pomidorów nożycami, pakowanie ubran do pudełek. Jest to stosunkowo lekka praca, ale ciekawi mnie jak ona wpłynie na dłonie? PILNE NAPRAWDE!! |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
Wysłany: Nie 26 Sty, 2014
|
|
|
myślę, że taką pracę bez problemu można wykonywać :v . |
|
 |
miras
Główny Administrator Portalu

|
Wysłany: Nie 26 Sty, 2014
|
|
|
Pracuj, nic Ci nie będzie;) |
|
|
|
 |
maxpel
GOLD USER

|
Wysłany: Pon 27 Sty, 2014
|
|
|
Tak wpływa jak pracujesz. Pracuj tak, żeby nie niszczyć naskórka i nie nadwyrężać rąk. Jak ziemia to rękawiczki. Jak ciężary to krótko i z czuciem. |
_________________ Maksymilian Pelczarski |
|
|
|
 |
MrDaniel
|
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014
|
|
|
A tak ostatnio sie zastanawiałem, przeciez akordeon wazy dobre 12-13 kilo. To jak wy go zakladacie? Bo kiedys jedna profesórka mnie opierdzieliła za to jak ciągne go za pasy, i ze trzeba łapac za obudowe. A pacze inna profesórka juz sama ciągnie. Jak wy to robocie, zeby nie nadwyrezyc rak? |
|
|
|
 |
piotrek135

|
|
|
|
trzymam jedną ręką obudowę a drugą pasy zakładam
czasami kładę go na stole, zakładam pasy i podnoszę tułowiem.
technika ma jakieś znaczenie, bo jeśli zakładasz akordeon wiele razy na dzień to plecy dają o sobie znać |
|
|
|
 |
marstan
|
|
|
|
Zdarzało się, że pękły pasy lub wyrwał się uchwyt i akordeon upadł. Pani prof. miała rację, podtrzymując jedną ręką za korpus odciążamy pasy. Uczniowie powinni nabierać dobrych nawyków puki nie staną się "rutyniarzami" /jak p. prof/. Dobry sposób, to wziąć ak. za korpus, usiąść, postawić /ak./ na kolana i po jednym zakładać pasy. |
|
|
|
 |
|