Zamknięty przez: maxpel Pią 20 Sty, 2012 |
Jesteś za zniesieniem opcji podawania płci przy rejestracji? |
Czy jesteś za zniesieniem opcji podawania płci przy rejestrowaniu się na forum? |
TAK |
|
10% |
[ 2 ] |
NIE |
|
89% |
[ 17 ] |
|
Głosowań: 19 |
Wszystkich Głosów: 19 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
scandalli
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012
|
|
|
cinszcz napisał/a: | lekcewazą podając nieprawdę |
Kto podaje nieprawde? Ja bym nie ustawil strzałki na dół... mysle, ze inni tez. |
_________________ Miłośnik J.S.Bacha
 |
|
|
|
 |
cinszcz
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012
|
|
|
karol8 napisał/a: | Szczerzę mówiąc nie rozumiem tej ankiety... Czemu niby trzeba byłoby znosić tę opcję? Czy to komuś szkodzi? |
Wyobraz sobie ze masz problem z autem, idziesz do warsztatu zapytac o przyczyne a tu napotykasz meżczyznę i kobietę. Do kogo podejdziesz?
Tutaj na forum kobieta moze podac inna płec, aby być bardziej wiarygodna. i nienarazana na wątpliwej tresci docinki meżczyzn. Mozna wykreślic punkt o płci, aby nie musiała kłamac. scandalli napisał/a: | Kto podaje nieprawde? |
Jestes dłużej ode mnie na tym forum, więc nie będe ci tłumaczył jak to rozgryść scandalli napisał/a: | Ja bym nie ustawil strzałki na dół. | nawet gdybyś był kobietą |
|
|
|
 |
lajkonix
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012
|
|
|
cinszcz napisał/a: | To ja zagłosowałem na tak. Motywuję to tym ze ta opcja nikomu nie pomaga, tym bardziej że niektórzy i tak to lekcewazą podając nieprawdę. Więc niczego ona nie wnosi. Równie dobrze moznaby zapytac o kolor skóry - tylko po co? |
Zepsułeś mi zabawę Cinszczu. Już myślałem, że mam bliskie sercu dwie osoby - ciebie i nieznajomego głosowacza na tak. Okazuje się jednak, że ciągle to jedna osoba.
Lajkonix
A w ramach tematu - może wstawić jeszcze rubrykę wiek? |
|
|
|
 |
cinszcz
|
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012
|
|
|
lajkonix napisał/a: | A w ramach tematu - może wstawić jeszcze rubrykę wiek? |
A rok urodzenia to nie to samo? PESEL byłby bardziej wiarygodny |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
Doskonały pomysł!!!
W peselu jest zakodowana płeć i wiek jednocześnie!
Od razu byłoby widać z kim się rozmawia - jaki stary i jakiej płci.
Dobre
Lajkonix
panta rei - wszystko w płynie |
|
|
|
 |
0sa
Moderator Akordeon całe życie me

|
|
|
|
Oj oj, panowie nie rozumiem po co ta cała szopka pod tytułem opcji podawania płci przy rejestrowaniu się na forum. Czemu ludzie wstępujące w grono naszych forumowiczów mieli by nie podawać swojej płci przecież chyba nikt nie ma problemu z jej określeniem. Pojąć też nie mogę dlaczego miałaby być udostępniona rubryka "wiek" przecież można wejść na profil danej osoby i zobaczyć ile ma lat, oczywiście jeżeli taka informacja jest udostępniona. |
_________________ Z poważaniem 0sa. |
|
|
|
 |
pani olga
Klub Forumowicza

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Sie 2008 Posty: 1271
|
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012
|
|
|
sto lat mnie tu nie było i takie rzeczy
więc... ja myslę, ze opcja płeć JEST pomocna, chcoiażby dlatego, że ludzie mają różne nicki i często ciężko ustalić na ich podstawie z kim masz do czynienia i chcesz się do kogoś zwrócić, to dzięki temu wiesz, jakiej formy użyć - strasznie seksistowskie
nie zauważylam by kiedykolwiek tu był ktoś dysryminowany i uważany za osobe mniej wiarygodną ze względu na płeć, nikt nie ma tego problemu poza wami, może warto się nad sobą zastanowić, a nie próbować zmieniać całkiem przydatną opcję na forum? |
_________________ Tak to wygląda, jak Prawdziwie Elegancka Dama jeździ na karuzeli...
|
|
|
|
 |
cinszcz
|
|
|
|
Znalazłem przynajmniej 3 osoby na tym forum, które podały inną płeć. ciekawy jestem jak Ty się do nich zwracasz? pani olga napisał/a: | nie zauważylam by kiedykolwiek tu był ktoś dysryminowany |
A zauwazyłaś to co napisałem na wstępie tego posta? Hmm.... Przydalaby się jeszcze informacja o kolorze włosow |
|
|
|
 |
slaw1494

|
|
|
|
nadal nie rozumiem po co znieść tą opcję... |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
Za komuny w dowodach osobistych wpisywało się jeszcze stan cywilny.
I po kiego to zmieniali? No po kiego się pytam?
Taka przydatna informacja. Rozmawiasz z gościem i wiesz, czy kawaler, czy tylko chwilowo obrączkę zdjął
Komu to przeszkadzało?
Rozchodzi się o to, że nikomu.
Tylko rozchodzi się o sens i logikę.
Na forum rozmawiam z nickami i mówię im "Ty nicku". Reszta ich personaliów mnie nie interesuje.
To tak z grubsza.
Lajkonix |
|
|
|
 |
pani olga
Klub Forumowicza

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Sie 2008 Posty: 1271
|
Wysłany: Pią 20 Sty, 2012
|
|
|
co za kocopoły, masakra jak ktoś podaje inną płeć to jego sprawa, to świadczy tylko o tym, że nikomu się krzywda nie dzieje z powodu podawania płci
o co ten lament? ty rozmawiasz nickami, a o ile mi wiadomo, niektórzy użytkownnicy wykorzystują to forum (co jest zupełnie normalne i fajne) o poznania się w tzw. realu
Cytat: | Za komuny w dowodach osobistych wpisywało się jeszcze stan cywilny.
I po kiego to zmieniali? No po kiego się pytam?
Taka przydatna informacja. Rozmawiasz z gościem i wiesz, czy kawaler, czy tylko chwilowo obrączkę zdjął | jesteś z policji? ja nikomu do dowodu nie zaglądam przed rozmową przeszkadzało to o tyle, że nie ma to wpływu specjalnie na nic, a musiałeś zmieniać dowód przy zmianie stanu cywilnego, po prostu upierdliwe, obrączki i tak większośc nosi
wg was ludzie na ulicy też powinni chodzić takl, by nie można było rozpoznać ich płci, bo przecież ktoś ich może przez to inaczej potraktować? jak macie takie problemy to idźcie na sieć TOR, tam możecie być tylko "nickami"
w necie czy nie, jesteśmy ludźmi
no i jeszcze raz, z czym macie proble, skoro nikt nikogo nie każe za to, że poda fałszywą informację? jesli ktoś ma problem ze swoją płcią? do psychologa idźcie |
_________________ Tak to wygląda, jak Prawdziwie Elegancka Dama jeździ na karuzeli...
|
|
|
|
 |
maxpel
GOLD USER

|
|
|
|
Może nasunąć się jeszcze jedno zasadne pytanie: dlaczego jednak podajemy płeć? Jest to jedno z możliwych pytań na które nie odpowiadają w większości roboty programowe podczas rejestracji. To znaczy, że podawanie płci stanowi formę obrony przed szeroko pojętym spamem i innymi złymi rzeczami.
Chcę przy okazji przypomnieć, że każdy ma możliwość dołączenia własnego podpisu przy wypowiedziach (Profil/Tekst podpisu). Problem nicków na tym forum jest więc stworzony sztucznie i proszę nie kontynuować dyskusji.
Lajkonix, cytował gdzieś na forum treść jakieś unijnej ustawy (?) która odnosiła się do podawania płci, niestety nie mogę tego odnaleźć. Jeśli jest to obowiązujące w naszym prawie proszę o ponowne wskazanie treści. W przeciwnym wypadku temat nie moze być traktowany jako sprawa administracyjna na forum i zostanie przeniesiony do Inne tematy |
_________________ Maksymilian Pelczarski |
|
|
|
 |
lajkonix
|
|
|
|
Maxpel,
Sam nie mogę odnaleźć tej dyrektywy i szczerze żałuję, że Cię wpuściłem w to wertowanie unijnych przepisów. Znając Twoją drobiazgowość i obowiązkowość, musiałeś się ostro nabiedzić. Proszę Cię przyjmij moje publiczne przeprosiny.
Tym niemniej, nawet brak takich wytycznych nie powinien być moim zdaniem powodem przenoszenia tego tematu. Już lepiej zamknąć głosowanie i ogłosić rozstrzygnięcie.
Podsumowując:
Moim celem było głównie zwrócenie uwagi na POTRZEBĘ tego pytania. Zamiast analizy potrzeby i zasadności zrobiło się głosowanie na temat "komu to przeszkadza" i "kto kogo lubi". I tak oceniam wynik tego głosowania - moim zdaniem nie wynika on z analizy rzeczywistych potrzeb, tylko bardziej z nieuzasadnionych odruchów (w tym kontekście doceniam Twoją neutralność i spokój).
Myślę, że bez żalu zakończyłbym tę ankietę - cel osiągnąłem: Administracja patrząc na główną stronę forum będzie głównie widziała dwa guziki dotyczące płci i w jej Sercu tlić się będzie wątpliwość... Cóż mi więcej do szczęścia potrzeba?
Pozdrawiam,
Lajkonix |
|
|
|
 |
maxpel
GOLD USER

|
|
|
|
Wyniki głosowania: Czy jesteś za zniesieniem opcji podawania płci przy rejestrowaniu się na forum?
TAK 10% (2) głosy
NIE 89% (17) głosów
Wszystkich Głosów: 19
Informuję, że podczas rejestracji nadal obowiązywać będzie podawanie płci. Jest to zgodne z postanowieniami administracji forum oraz większością biorących udział w głosowaniu. Dziękuję wszystkim za udział w głosowaniu i dyskusji.
------------------------------------------------
ZAMYKAM TEMAT
Administrator
------------------------------------------------ |
_________________ Maksymilian Pelczarski |
|
|
|
 |
|