|
Gamy - aplikatury - akordeon guzikowy |
| Autor |
Wiadomość |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011 Gamy - aplikatury - akordeon guzikowy
|
|
|
czyli temat właściwie bardziej o użyciu dodatkowych rzędów nie tylko w gamach, ale i w utworach.
gracie raczej na trzech rzędach podstawowych, czy używacie równie często tych dodatkowych? tyczy się do głównie aplikatur do gam, które są bardzo różne [te standardowe na trzy rzędy i te bardziej "nowoczesne"]; no i czy to wszystko jedno na jakich rzędach się te gamy gra czy są miejsca gdzie jest preferowany jakiś konkretny typ aplikatury? |
|
 |
doniec
Główny Administrator Portalu

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011
|
|
|
W utworach przy palcowaniu nie zwracam uwagi na to, czy jest to rząd dodatkowy czy podstawowy, jednak jakoś tak wychodzi że najwygodniejsze palcowanie wychodzi mi w tych dodatkowych |
|
 |
Ryszard

|
|
|
|
| to akurat chyba taka pozostałość po graniu na klawiszach; obecnie jak więcej gram na trzech rzędach to zazwyczaj dodatkowe są tylko dodatkowe. |
|
 |
doniec
Główny Administrator Portalu

|
|
|
|
| bardzo możliwe, w końcu nie zrezygnowałem z klawiszy i nadal na nich często gram. |
|
 |
rafus95
|
|
|
|
ja mam podobnie jak ty ryszard
Albo użwam samych podstawowych , albo podstawowych i dodatkowych - nigdy nie samych dodatkowych . |
|
|
|
 |
Ryszard

|
|
|
|
| no wiadomo, na samych dodatkowych to raczej nie pograsz; a co z tymi gamami [w tercjach, sekstach, oktawach], o które głównie mi chodziło? |
|
 |
|
|