Przesunięty przez: doniec Nie 06 Lut, 2011 |
Siatkówka, a gra na akordeonie... |
Autor |
Wiadomość |
Akordeonistka
AKORDEONISTKA.. ;D

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 09 Cze 2010 Posty: 388
|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 Siatkówka, a gra na akordeonie...
|
|
|
Oprócz grania na akordeonie chodzę na siatkówkę 2 razy w tygodniu, jest to fajny sport, który sprawia mi satysfakcję, ale ostatnio kolega z klasy akordeonu złamał palca - właśnie na siatkówce. Moja pani od cyji jak dowiedziała się, że ja też uczęszczam to kazała mi zrezygnować z tego sportu.
Co sądzicie o tym?
Zrezygnować czy nie... ?
a może powrócić do szachów, będzie bezpieczniej |
_________________ Muzyka jest językiem Świata, która łączy wszystkich ludzi - moje motto. |
|
|
|
 |
12grudzien
Tomek

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010
|
|
|
Nie rezygnuj złamania palca zdarzają się rzadko. Ja gram w siatke jakieś 5 lat i nigdy nie złamałem palca tylko nkostke skręciłem.. A wiekszośc nauczycieli jest starego typu. Jesli pianino to tylko klasyczne, że instrument jest w zyciu najważniejszy itd... |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
|
|
|
haha, ja też od paru lat gram w siatkówkę [może nie zawsze regularnie i najlepszy na pewno nie jestem, ale w tym roku szkolnym jakoś tak się układa, że co tydzień na zajęciach z siatkówki jestem] i nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miał chociażby wybitego palca. Przy w miarę dobrym opanowaniu techniki odbicia piłki, wątpię, żeby mogło się coś niedobrego stać. Jeśli chodzi o to to już koszykówka jest chyba bardziej niebezpieczna. |
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
|
|
|
rezygnować! nie warto ryzykować. ja sobie w ciągu roku na siatkówce wybiłem palec 3 razy w tym tydzień przed egzaminem. po tym fakcie się wkurzyłem i teraz mam zwolnienie co roku. |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
12grudzien
Tomek

|
|
|
|
Gizmo, nie obraź się ale albo miałeś konkretnego pecha, albo poprostu nie umiesz odbić pałki palcami
Jak mówi Ryszard - tym co mają pojęcie o siatkówce zdarza się to baardzo rzadko, można by rzecz że wogóle. Zaś jeżeli ktoś gra w siatke z przymusu i nie ma pojęcia o tej grze, o technice układa dłoni i palców to może się zdarzać za każdym razem. |
|
|
|
 |
bumerang123
|
|
|
|
uważam, że powinnaś nadal grać w siatę, bo ja też gram już kilka lat i nic przykrego mi się nie zdarzyło. no, a złamać, lub zwichnąć rękę przypadkiem można w każdej chwili hah |
|
|
|
 |
MrDaniel
|
|
|
|
A ja was zaskocze, ale moj byly nauczyciel od harmonii mowil nam ze w siatkowke instrumentalista nie powinien grac. Grajac w kosza czy w reczna pilke przyjmujemy cala dlonia, a w siate odbijamy rekoma i palce sie jak by cofaja. Nie wiem w czym to szkodzi ale tak nam mowil xd moze jakos znieczula palce jak praca fizyczna. |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
|
|
|
bardzo mądry ten Twój nauczyciel od harmonii!
a co do mnie i siatkówki - nie żaden konkretny pech tylko zbyt intensywne odbijanie całą godzinę. Niestety, ale ja nie radzę grać w siatkówkę - zawsze to ewentualne prawdopodobieństwo uszkodzenia palca jednak jest. |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
doniec
Główny Administrator Portalu

|
|
|
|
ja natomiast nie radzę chodzić - wiąże się to z możliwością potknięcia i złamania nogi najlepiej siedzieć cały dzień i łupać na akordeonie |
|
 |
miras
Główny Administrator Portalu

|
|
|
|
ja gralem pare lat grałem w Piłke reczna i nie było problemu. Gizmo zwolniennie w wfu z powodu wybijania palca, no sorry:P |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010
|
|
|
ja mam zwolnienie tylko ze sportów typu siatkówka a więc jak łatwo się domyślić - czesciowe. |
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
icy
Ekspert ds. Kompozycji/Nut

|
|
|
|
Pewnie że grać w siatkę i nie zostawiaj tego jak sprawia Ci to przyjemność. Sport to zdrowie przecież. Można robić przecież wiele rzeczy, która podobają się nam i uważam że bez problemu można połączyć muzykę( akordeon) i siatkówkę, troszkę ostrożności i będzie ok |
|
|
|
 |
Akordeonistka
AKORDEONISTKA.. ;D

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 09 Cze 2010 Posty: 388
|
|
|
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,
a w środę znów idę na siatkówkę
pozdrawiam. |
_________________ Muzyka jest językiem Świata, która łączy wszystkich ludzi - moje motto. |
|
|
|
 |
bumerang123
|
|
|
|
dobrze robisz.
powodzenia. |