Nigel Kennedy |
Autor |
Wiadomość |
michau
Klub Forumowicza master of accordion

|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2009 Nigel Kennedy
|
|
|
Cytat: | Nigel Kennedy jest uczniem legendarnego skrzypka Yehudi Menuhina i absolwentem elitarnej Juilliard School of Music w Nowym Jorku. Początkiem światowej kariery artysty był występ w 1977 w London Royal Festival Hall z towarzyszeniem Philharmonia Orchestra pod dyrekcją Riccardo Mutiego. W 1980 zadebiutował z orkiestrą Filharmoników Berlińskich, a w 1987 zagrał po raz pierwszy z Filharmonikami Nowojorskimi. Od tamtej pory Nigel Kennedy odbył wiele międzynarodowych tournées. Występował z najlepszymi światowymi orkiestrami i dyrygentami, pojawiał się na najważniejszych festiwalach w Europie oraz Stanach Zjednoczonych. Od samego początku swojej artystycznej działalności nagrywa dla wytwórni EMI. Jego dyskografia jest obszerna i wielokrotnie nagradzana. Nagranie Koncertu skrzypcowego Edwarda Elgara wybrane zostało Płytą Roku 1985 przez czasopismo „Gramophone”, a także otrzymało nagrodę Najlepszy Album Muzyki Klasycznej Roku. Płyta z Czterema porami roku Antonio Vivaldiego z English Chamber Orchestra (1989) przez sześć miesięcy była na szczycie listy przebojów w Wielkiej Brytanii, a sprzedanie 2 milionów egzemplarzy sprawiło, że została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa, jako najlepiej sprzedający się utwór muzyki klasycznej wszechczasów! Album „Vivaldi II - Nigel Kennedy & Berliner Philharmoniker” zdobył w Niemczech Nagrodę Echo za Najlepsze Wykonanie Muzyki XVIII wieku oraz najwyższą austriacką nagrodę w dziedzinie muzyki klasycznej - Nagrodę Amadeusza za Najlepsze Nagranie Instrumentalne Roku 2005. |
Kod: | http://www.lastfm.pl/music/Nigel+Kennedy |
zapewne wiecie, że współpracuje on z KROKE.
co o nim sądzicie ?
|
_________________ Welcome to hell......
Here's your accordion.
|
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2009
|
|
|
pierwsze słysze o gościu.... może jakieś nagranka ciekawe?/ coś co warto posłuchać ??
gra w podobnym stylu do Mae?? |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
michau

|
|
|
|
aras_ak napisał/a: | pierwsze słysze o gościu.... może jakieś nagranka ciekawe?/ coś co warto posłuchać ??
gra w podobnym stylu do Mae?? |
no nie gadaj !
Cytat: | http://www.youtube.com/watch?v=fBdGaP-e600 |
Cytat: | http://www.youtube.com/watch?v=miT3xVa-xeA |
Cytat: | http://www.youtube.com/watch?v=hIPsCqhw_7I |
Cytat: | http://www.youtube.com/watch?v=3dct8n7y2Y4 |
|
Here's your accordion.
|
|
|
|
 |
P.E.T.R.O.V. [Usunięty]
|
|
|
|
Oj Admin Admin... A recenzji to sie nie czytalo co zem sie nad nimi napocil, co? |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
|
|
|
hehhe, nio przyznaje, ze tylko pobieżnie, bo nie interesuje sie taką muzyką, także do niego nie doszedłem. ale podoba mi sie bardzo fajne posłucham sobie wiecej na pewno |
_________________ MuzykaPowinnaZapalaćPłomieńWSercuMężczyznyINapełniaćŁzamiOczyKobiety... |
|
|
|
 |
P.E.T.R.O.V. [Usunięty]
|
|
|
|
Jaka muzyka sie nie interesujesz? |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
|
|
|
taką jaką funduje nam swoim repertuarem np. własnie KROKE |
|
|
|
 |
michau

|
|
|
|
aras_ak napisał/a: | hehhe, nio przyznaje, ze tylko pobieżnie, bo nie interesuje sie taką muzyką.. |
prooofanacjaa ! |
Here's your accordion.
|
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
Wysłany: Pią 10 Lip, 2009
|
|
|
ja tam jeśli chodzi o skrzypce wyznaje tylko kult Vanessy Mae i innego Boga dla mnie nie ma... owszem, fajnie koles gra, nie zaprzecze. a w kroke wprost kapitalnie. ale Vanessa brzmi niebiańsko |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
aras_ak
Klub Forumowicza

|
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009
|
|
|
michau napisał/a: | aras_ak napisał/a: | hehhe, nio przyznaje, ze tylko pobieżnie, bo nie interesuje sie taką muzyką.. |
prooofanacjaa ! |
ale chyba mnie nie ukrzyzujecie??
nio zawsze jest coś innego, ale żeby tak na stałe sie tym zafascynować to nie da rady. a tak wogóle, koles fajny styl sobie wymyslił -niexle wygląda taki fryz i reszta klasyczna |
|
|
|
 |
miras
Główny Administrator Portalu

|
Wysłany: Pon 13 Lip, 2009
|
|
|
Nigel?po zatym ze jest dobry w tym co robi to pozytywny swir z niego |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
|
|
|
dlaczego świr |
_________________ Śpiewacy sądzą, że będzie ich słychać. Zadaniem orkiestry jest do tego nie dopuścić.
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
Ryszard
Redaktor Portalu Redaktor Portalu

|
|
|
|
nie przepadam za skrzypcami, więc i Nigel mnie nie porywa. |
|
|
|
 |
gizmo666
Klub Forumowicza Samaël

|
|
|
|
ja lubie, ale tylko jesli sie to czymś wyrożnia. tak w orkiestrze symfonicznej i paganini to dla mnie troche przestarzałe... lubię odchyły wiadomo jakie... nie musze mówić |
Thomas Beccham |
|
|
|
 |
miras
Główny Administrator Portalu

|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009
|
|
|