Moje osiągnięcia - Lot trzmiela
melotone - Sob 13 Paź, 2012 Temat postu: Lot trzmiela Hej postanowiłem nagrać lot trzmiela i zapytać o opinie-chcę go grać lepiej i proszę o jakieś sugestie. Na guzikach gram niecały rok(od listopada), a na tym jupiterze na którym nagrałem film gram około 2 miesięcy więc ręka nie przyzwyczajona do tej klawiatury.
Podaję link do filmu:
http://www.youtube.com/wa...=1&feature=plcp
scandalli - Sob 13 Paź, 2012
Jest okej. Ale popracuj jeszcze nad artykulacją
lajkonix - Sob 13 Paź, 2012
Hehhhh..., Melotone. Wiedziałem, że tak się to skończy, wiedziałem.... Aż żal patrzeć, ze taki doskonały klawiszowiec spadł na guziki. Straciliśmy solidny punkt.
Ale nie ma to tamto, pewnie na guzikach zajdziesz dalej. Trzmiel dla mnie doskonały. Szybko się przestawiłeś. Szczerze życzę Ci powodzenia na guzikach i czekam na kolejne porywające wrzutki.
Pozdry.
Lajkonix
melotone - Sob 13 Paź, 2012
Hej no właśnie legato nie jest idealne jeszcze al eto właśnie dla tego, że po 8 miesiącach grania na supicie nagle gram na jupiterze= inna klawiatura i układ gryfu, ale starałem się najbardziej jak mogę legato zagrać.
guralband - Nie 14 Paź, 2012
melotone napisał/a: | Hej no właśnie legato nie jest idealne jeszcze al eto właśnie dla tego, że po 8 miesiącach grania na supicie nagle gram na jupiterze= inna klawiatura i układ gryfu, ale starałem się najbardziej jak mogę legato zagrać. |
Supita klawisz ? układ gryfu ? chodzi Ci o przejście z klawisza na guziki ?
Bardzo dobrze zagraleś.Już jesteś dla mnie wzorem !!!
melotone - Nie 14 Paź, 2012
Nie jestem wzorem bo sam takowych szukam, jestem początkujący i to bardzo. Chodziło mi o przesiadkę z guzikowej supity na jupitera, w supicie całkowicie inny układ gryfu jest
guralband - Nie 14 Paź, 2012
To mam rozumieć przesiadłeś się z gryfu C Supity na B jupitera,
czy chodzi Ci o dodatkowego MM z 3rzędowego (Supita B) na konwerter jupitera.
baqbuq - Nie 14 Paź, 2012
Melotone, to piękne!!!! Ależ Ci chodzą palce. Gratki!
melotone - Nie 14 Paź, 2012
guralband- supita i jupiter taki sam system B ale inna klawiatura inny skok guzika, inne całkowicie ulokowanie gryfu
scandalli - Pon 15 Paź, 2012
melotone napisał/a: | Nie jestem wzorem bo sam takowych szukam |
Shishkin Yuri - Skoro szukasz przykładu to w tym akordeoniście możesz go mieć. Możesz tez o nim poczytać na naszym portalu !
melotone - Wto 16 Paź, 2012
Scandalii no czytałem na tepat tego Pana i słuchałem jego wykonań, magik naszego instrumentu
scandalli - Wto 16 Paź, 2012
Powiedziałbym, ze jeżeli chodzi o biegłość to nie ma lepszego akordeonisty. : ) Technika fenomenalna. Na YT jest sporo jego fimików. Jest np. Kalina Krasnaja - warto obejrzeć/posłuchać. Jego koncerty mozna również usłyszeć w Polsce.
melotone - Czw 18 Paź, 2012
A co myślisz o Dmitrievie? Według mnie ma lepszą technikę lub miał bo teraz to nie wiem jaki poziom prezentuje
scandalli - Czw 18 Paź, 2012
Lepsza technikę od Shishkina? Nigdy w życiu heheh. Był bardzo dobry i jest.
miras - Czw 25 Paź, 2012
Ale jak gadamy o akordeonistach to proponuje zalozyc temat shiskhin vs dmitriev:P
|
|
|