Zdrowie - pechowe sanki...
beatka1994 - Wto 06 Sty, 2009 Temat postu: pechowe sanki... witam:)
mam problem, kuzynka od 3 lat chodzi do SM,tez na acc, wczoraj na sankach złamała obojczyk,w gipsie nie chodzi,ale zabandazowana jest cala...
Z egzaminami sie juz pozagnała, ale lekarz nie potrafił powiedziec,kiedy najwczesniej moze wrócić do instrumentu.
Jak myślicie,ile czasu potrzeba?
Pozdrawiam(y)
Anonymous - Wto 06 Sty, 2009
Wiesz... Skoro lekarz nie potrafil tego powiedziec to chyba tym bardziej my... To lekarz powinien wiedziec kiedy wszystklo sie pozrasta...
Admin - Wto 06 Sty, 2009
Najwcześniej miesiąc po zdjęciu gipsu ( o ile nie ma żadnych komplikacji) każde komplikacje- obrzęki itp. wydłużają to o kilka tygodni. ( niestety)
beatka1994 - Wto 06 Sty, 2009
P.E.T.R.O.V. napisał/a: | Wiesz... Skoro lekarz nie potrafil tego powiedziec to chyba tym bardziej my... To lekarz powinien wiedziec kiedy wszystklo sie pozrasta... |
Lekarz wogóle sie nie orientowal co to akordeon xD
Anonymous - Wto 06 Sty, 2009
beatka1994 napisał/a: | Lekarz wogóle sie nie orientowal co to akordeon xD |
Ło fukk
Ale wierzyc mi sie za bardzo nie chce ze az tak
aras_ak - Wto 06 Sty, 2009
albo nie chciał sie orientowac, poprostu odwalił pacjenta kolejnego i z głowy
beatka1994 - Wto 06 Sty, 2009
Nom chyba... Poprostu miałam nadzieje,ze ktos z Was spotkał się z czyms takim
Admin - Wto 06 Sty, 2009
Wszystko zalezy od typu zlamania, czy prawidlowo zostało nastawione. Złamania okolic obojczyków sa o tyle niebezpieczne, gdyż o ile ich prawidłowo się nie usztywni mają tendencję do tworzenia tak zwanych stawów rzekomych a wtedy to przepraszam bardzo blada ( tak jak z moją lewa dlonia). Dlatego trzeba poczekac na zdjęcie gipsu i zrobienie powtórnego RTG
Ver4ndos - Śro 07 Sty, 2009
Hmm spoko siostrzenica w złym stanie akordeon stoi i płacze , a co z sankami ? xD
beatka1994 - Śro 07 Sty, 2009
Kuzynka czuje sie lepiej,akordeon odłożony na kilka miesiecy, a sanki całe.
LukaszKlawiszowiec - Śro 21 Sty, 2009
Sluchac tutaj Piotra bo to jego działka
|
|
|